Recepten
Deze categorie is leeg.
Croissont Rolletjes Met Chocolade
Ingrediënten en materialen:
• 1 blik croissantdeeg
• Hazelnootpasta
• Fijngehakte noten
• Bloem
• Mes
• Snijplank
• Lepel
• Bakpapier
• Ovenwanten
• Muffinvormpjes
• Muffinbakvorm
• Iets om de noten fijn te hakken (deegroller/knoflookpers)
Werkwijze:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden
2. Haal het croissantdeeg uit het blik volgens de verpakking.
3. Strooi een beetje bloem op de snijplank en vouw de rol met deeg af tot een lange lap en snijd in drieën bij de verticale perforatielijnen. De schuine naden laat je aan elkaar.
4. Besmeer de stukken deeg met een laagje chocolade pasta en verdeel wat nootjes er over. (leg een aantal noten op een schone theedoek en vouw de theedoek dubbel en sla op de noten zodat ze klein worden)
5. Rol de lap deeg op en snijd in 3 stukken.
6. Leg de muffinvormpjes in de muffinbakvorm en leg in de muffinvormpjes de rolletjes deeg.
7. Zet de muffinbakvorm ongeveer 12 minuten in de oven.
8. Ruim alles netjes op
Snelle Tiramisu Met Fruit
Benodigheden:
- Voor 4 personen
- 4 el melk
- 30 g suiker
- 2 tl cacaopoeder
- 100 g lange vingers
- 1 bekertje slagroom (125 ml)
- fruit uit blik
- 1 bakje mascarpone (zachte roomkaas, 250 g)
- Mes
- Snijplank
- Lepel
- Bakpapier
- Kom
- Ovenschaal
- Muffinvormen
- Muffinbakplaat
- Blikopener
Werkwijze:
1. Klop de slagroom bijna stijf en voeg daarna suiker aan toe.
2. Roer de mascarpone los met de melk en schep door de slagroom.
3. Breek de lange vingers in stukjes en verdeel over de bekertjes
4. Schep in elk bekertje 1 el fruit
5. Verdeel de helft van het roommengsel over de bekertjes
6. Schep opnieuw in elk bekertje 1 el fruit
7. Verdeel de rest van het roommengsel erover en steek in elk bekertje een halve lange vinger in de room. (is er geen roommengsel meer over, gebruik dan slagroom)
8. Bestrooi naar smaak met cacaopoeder. Dit gaat het best als je een zeefje of een cacaostrooier gebruikt.
9. Ruim alles netjes op
Jam koekjes
Benodigdheden:
• 75 gram zachte boter
• 60 gram suiker
• 1 ei
• 250 gram bloem
• 5 eetlepels jam
• Kom
• Bordje
• Lepel
• Bakpapier
• Ovenwanten
• Stomp voorwerp
Werkwijze:
1. Verwarm de oven voor op 175 graden
2. Breek een ei in een kom en klop het los
3. Doe er boter, suiker en bloem bij
4. Kneed het mengsel tot 1 geheel
5. Vorm van dit mengsel kleine balletjes en leg ze op de bakplaat met bakpapier (leg ze niet tegen elkaar aan)
6. Maak een gaatje in de balletjes met een stomp voorwerp (achterkant van een deegroller bijv.)
7. Doe de bakplaat in de oven (15 minuten)
8. Laat de koekjes afkoelen en druk nog een klein beetje in het gaatje
9. Tijdens het afkoelen leg je de eetlepels jam op een bordje en doe dit 20 sec. in de magnetron. Het moet heet zijn, dus is het na de 20 sec. niet heet dan doe je het nog een keer er in.
10. Vervolgens doe je de hete jam in de koekjes en laat je de koekjes afkoelen
11. Ruim alles netjes op